Humus

De basis voor heerlijke humus is…. een keukenmachine die je aanzet… en daar doe je in… (niet beginnen met de kikkererweten)

Kikkererwten 1 blik uitgelekt
Knoflook 4 a 5 tenen
Citroensap van 1 citroen
Sesamzaad 1/4 cup (ipv thahin, en je kan hem van te voren malen)
Gemalen komijn 1 theelepel
Zout (proeven of het genoeg is, anders aanvullen. Begin niet met te veel.)
(Olijfolie kan hoeft niet, je kan ook water gebruiken)

Ik doe er dan nog altijd…

2 tomaten
Edelgistvlokken 1/4 cup
Garam massala 1 theelepel
Koriander poeder 1 theelepel

En verdere variatie om het een bite te geven..

1 hele peper
Sambal
Gember

Doe de kikkererweten er als op een na laatste bij. Daarna water, kokosmel of olijfolie om de juiste dikte te krijgen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.