Humus

Humus op een lijnzaad cracker

De basis voor heerlijke humus is…. een keukenmachine die je aanzet… en daar doe je in… (niet beginnen met de kikkererweten)

Kikkererwten 1 blik uitgelekt
Knoflook 4 a 5 tenen
Citroensap van 1 citroen
Sesamzaad 1/4 cup (ipv thahin, en je kan hem van te voren malen)
Gemalen komijn 1 theelepel
Zout (proeven of het genoeg is, anders aanvullen. Begin niet met te veel.)
(Olijfolie kan hoeft niet, je kan ook water gebruiken)

Ik doe er dan nog altijd…

2 tomaten
Edelgistvlokken 1/4 cup
Garam massala 1 theelepel
Koriander poeder 1 theelepel

En verdere variatie om het een bite te geven..

1 hele peper
Sambal
Gember

Doe de kikkererweten er als op een na laatste bij. Daarna water, kokosmel of olijfolie om de juiste dikte te krijgen.